Språkskolor i Madrid

Tre studerande elever

Dags att bättra på spanskan?  Det finns gott om språkskolor att välja mellan i Madrid. Här kommer våra topp-fem!

C.E.E Idiomas Madrid

Med bra kvalitet till ett lågt pris, kan C.E.E. Idiomas vara en av de populäraste språkskolorna i Madrid. Här finns kurser både för nybörjare och för dig som redan har förkunskaper i spanska. Dessutom erbjuds speciellt utformade kurser för företagare. Skolan känns hemtrevlig och har förutom klassrum även ett mindre bibliotek där du kan läsa böcker, tidningar och lyssna på ljudfiler. Då och då anordnas utflykter och andra aktiviteter av skolan där du har möjlighet att lära dig mer om Madrids kultur och lära känna andra elever. Ett plus är också att C.E.E. Idiomas ligger mitt i centrum!

Adress: Calle Carmen 6, 280 13 Madrid.

Tunnelbana: Sol.

Hemsida:
http://www.cee-idiomas.com

Escuela Oficial de Idiomas de Madrid

Det finns ett trettiotal språkskolor i Madrid som är statligt ägda. De kallas för Escuelas Oficiales de Idiomas de Madrid. För att läsa spanska på någon av de skolorna, måste du fylla i en ansökan i god tid innan kursens början (vanligtvis någon gång under våren). Det finns ett begränsat antal platser, så det är inte alla som blir antagna, men priserna är otroligt mycket lägre jämfört med privata språkskolor. Du får också undervisning med kvalitet och en bra officiell examen som är välkänd i Spanien. Det finns kurser för nybörjare, avancerade kurser och yrkesinriktade kurser. Då språkskolorna är utspridda över i princip hela Madrid, är det troligt att du hittar någon nära dig.

Hemsida: http://www.educa2.madrid.org

AIL Madrid

I närheten av parken El Retiro hittar du AIL Madrid. Förutom bra läge och relativt låga priser, är det känslan av välkomnande som gör den här skolan till en av våra favoriter. I små grupper (max åtta studenter per klass) och med engagerade lärare finns det möjlighet att fokusera mer på varje students enskilda behov. Lektionerna är roliga och givande, och kurserna är anpassade för att passa de flesta: det finns både privatlektioner, kurser som hålls genom Skype, intensivkurser, semi-intensiva kurser samt kvälls- och dagskurser. AIL Madrid tar emot nya studenter måndagar varje vecka, så du kan börja dina spanskastudier när du vill. För dig som inte redan bor i Madrid, kan AIL Madrid hjälpa dig med att hitta ett boende under din vistelse. Vi gillar också att det hålls välkomstmiddagar för nya studenter utan extra kostnad.

Adress: Calle Núñez de Balboa 17, 2D, 28001 Madrid.

Tunnelbana: Retiro, Velázquez, Príncipe de Vergara.

Hemsida: http://www.ailmadrid.com

Don Quijote

Föredrar du en större skola, till ett lite högre pris? Don Quijote är en internationell språkskola med skolor över hela världen. Här kan du välja mellan privatlektioner, intensivkurser, kurs på deltid eller att enbart träna på konversation. Lektionerna håller bra kvalitet, men är lite dyrare än genomsnittet. Om du inte redan bor i Madrid kan du få hjälp att hitta boende genom språkskolan. En fördel är också att den ligger centralt, med närhet till både Gran Vía och Moncloa dit många långfärdsbussar går. Att få en titel i spanska från en av Spaniens största språkskolor är inte heller helt fel.

Adress:
Duque de Liria 6, 28015, Madrid.

Tunnelbana: Ventura Rodriguez.

Hemsida: http://www.donquijote.org/

Tandem Madrid

Tandem Madrid sticker ut med sin personliga service och personalens vänliga bemötande. Första dagen möts du upp av hela skolan för att sedan visas runt och få information av någon av skolans handledare. Under kursens gång hålls många aktiviteter där du kan förbättra dina kunskaper om den spanska kulturen, lära känna nya människor, eller förbereda dig inför examen. Du har också möjlighet att få hjälp med att hitta boende. Skolan erbjuder såväl intensivkurser som längre kurser, kurser för företagare och spanska online.

Adress: Calle Marquéz de Cubas 8, 280 14 Madrid.

Tunnelbana: Sevilla/ Banco de España

Hemsida: http://www.tandemmadrid.com

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *