Smarta appar Madrid

I vårt mobila samhälle är det få som klarar av vardagen utan mobilen, och i ett främmande land där språkmöjligheterna är begränsade kan det ibland kännas skönt att kunna kolla upp saker online. Här har vi samlat våra topp 5 bästa appar för madridbor! 

 

Moovit

Med den här appen kan du lätt kolla upp den snabbaste resvägen från en destination till en annan över hela Madrid. Appen inkluderar alla typer av kommunaltrafik (buss, tunnelbana och pendeltåg), och du kan söka efter både linje, destination eller enligt din nuvarande plats (GPS). Busshållsplatserna markeras tydligt ut på kartan med busskurens nummer, så chansen att du tar fel är minimal. Applikationen räknar också ut hur många minuter det är kvar till nästa avgång. En räddare i nöden för alla tillfällen!

El Tenedor

Hitta dina favoritrestauranger och boka bord med rabatt med El Tenedor! Oavsett om du letar efter en speciell typ av restaurang, eller bara vill se vad som finns i ditt område, kan den här appen vara till nytta. Filtrera din sökning efter område, prisklass eller matgenre och boka den restaurang som passar just dig. För varje reservation får du ett visst antal poäng – så kallade Yums – som ger dig ytterligare förmåner när du kommit upp i ett visst antal poäng.

Atrapalo

Planerar du något med vännerna men har brist på inspiration? Eller tycker du att alla aktiviteter verkar onödigt dyra? Med Atrapalo hittar du en mängd olika aktiviteter över hela Madrid med nedsatt pris. Välj till exempel mellan en heldag på SPA, en kurs i matlagning, ett yogapass eller en flygtur med helikopter. Det finns aktiviteter inom såväl skönhet och hälsa som inom idrott, friluftsliv, äventyr, kultur och gastronomi. På Atrapalo hittar du också ett stort utbud av hotell och resor. Låt fantasin flöda!

Infojobs

Om du är på jakt efter ett jobb i Madrid, kan den här appen hjälpa dig. Sök jobb efter stad, yrke eller språk, och se vilka jobb som finns tillgängliga just nu. Du kan skapa alerts för vissa nyckelord och få en avisering via mejl så snart en ny position är öppen inom ditt område. Tillsammans med bland annat LinkedIn är Infojobs ett av de vanligaste verktygen för både arbetsgivare och arbetssökande i Madrid.

Salud Madrid

Även om vi hoppas att du inte ska behöva uppsöka vård under din vistelse i Madrid, kan den här appen vara bra att känna till. Om du är skriven i Madrid och har socialförsäkringsnummer, kan du använda dig av Salud Madrids applikation för att boka tid inom sjukvården. På så sätt slipper du köa och kan i lugn och ro välja mellan de tider som finns tillgängliga. Du har rätt till vård även om du bara befinner dig tillfälligt i Spanien. Här hittar du mer information om sjukvård i Madrid.

Bonus: MyTaxi och Metro Madrid är två andra reseapplikationer som kan vara användbara då du behöver förflytta dig inom Madrid. Med MyTaxi bokar du lätt en taxi så snart du behöver, och Metro Madrid ger dig både tips på resvägar, tunnelbanekarta och information om eventuella förseningar och underhållsarbeten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *