Sill, knäckebröd och lingonsylt

Flera olika sorters sill finns att välja bland.

Trots all fantastisk god mat och fina råvaror som finns i Madrid får jag ibland en stark längtan efter Kalles kaviar, lingonsylt, riktigt knäckebröd och andra typsikt svenska produkter. Mycket av detta finns att köpa på IKEA och är smidigt att passa på om man ändå är där. Som bekant ligger ju IKEA varuhusen en bit utanför Madrid, och i varje fall jag drar mig för att göra den resan ”bara” för att köpa knäckebröd…Jag är därför glad att blivit tipsad om en livsmedelsbutik i Salamanca som har ett stort utbud av tyska varor, men även en hel del svenska. Affären heter Mantequeria Alemana, och närmaste metro är Diego de León eller Manuel Becerra.

Vid mitt besök här hittade jag flera olika sorters knäckebröd, pepparkakor och sill. Här fanns även (tysk) lingonsylt som var helt OK och en hel de andra ”svenska” livsmedelsprodukter. Det enda som jag inte hittade här på min lista var Kalles Kaviar, så får väl bunkra lite av detta vid mitt nästa Sverige eller IKEA besök.  Läs mer om öppettider och sortiment här.

Knäckebröd och även skorpor finns en hel del att välja bland.

Tysk lingonsylt, kanske inte i klass med rårörd men helt OK.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *