Premium outlet shopping nära Madrid, väl värt ett besök

Laz Rosas village ligger cirka 30 minuter utanför Madrid och är ett stort shoppingkvarter med cirka 100 butiker. Tänk dig ett elegantare ”Barkarby Outlet XL”. Jag och tonårssonen var här för första gången i April 2017 och vi gillade det verkligen båda två. Området är mycket trevligt med växter och annan utsmyckning, det finns flera sittplatser och lekplats och du går utomhus mellan butikerna vilket jag uppskattar. Konceptet på Las Rozas är outlet shopping av såväl spanska som internationella brands, och många premium/lyx brands. Här finns ex Gucci, Armani, Burberry, Calvin Klein, Ralph Lauren, Escada mm, samtidigt som du också finner Desigual, Diesel, Superdry m fl. Du finner också flera spanska premium brands vilket jag tycker är trevligt, ex Adolofo Dominguez och Loewe. Vad gäller produkter så är här ett stort fokus på skor och kläder, men här finns även vissa butiker med annan inriktning, ex resväskor, klockor & smycken, köksgeråd. 

 

 

Enklaste sättet att ta sig hit är att åka med de bussar som avgår varje dag från centrala madrid. Du finner info om avångstider för ”shopping expressen” på hemsidan. Vi åkte bussen och tyckte det var väldigt smidigt och betalade 16 Euro för 2 personer T&R men det var då ett ”påskerbjudande”. Du får även ett kort på bussen som ger dig 10% ytterligare rabatt när du handlar. Men hur mycket billigare är det då undrar du säkert? Minst 30% skulle jag säga, ofta betydligt mer. Många av de saker vi handlade var det någon form av ”kampanj” på, så jag tror vårt ”snitt” låg på 50% lägre jmf med ”citypriser”. 

Det enda som inte var toppen, endast ”OK” var restauranger/serveringar. Det marknadsförs som ”något extra”, och här håller jag inte med. Vi har ju blivit vana med spanska priser och matkvalité som referensram. Exempelvis så kostar en flaska vatten 2,5 Euro jämfört med ungefär 1 euro i en kiosk på stan. Vår lunch var ”helt OK” men överprisad jmf med vad motsvarande kostar i Madrid. 

 

Las Rozas är ett trevligt ställe med möjlighet till många bra och prisvärda inköp. När vi åkte hem var vi båda mycket nöjda och kommer att återvända. Här kan du läsa mer och bla köpa biljett till bussen:  LasRozasVillage.com

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *