Parker i Madrid

Vill du komma bort från storstadsstressen en stund? Vi har valt ut fem av Madrids bästa parker! Packa ned kameran, matsäck och en bra bok, och söndagseftermiddagen är räddad.

 

Parque del Oeste

Parque del oeste i Madrid

Foto: Manuel Martín Vicente

Den här parken ligger bredvid el Teleférico – en linbana som tar dig på en åktur över Madrid flera meter upp i luften – och har några av stadens bästa utsikter. En av parkens vackraste delar är el Rosaleda, där du kan beskåda olika typer av rosor från hela världen. Här är det mysigt att bara promenera omkring, eller slå sig ned i gräset med en bra bok och tilltugg.

Det bästa: Templo Debod. Ett uråldrigt egyptiskt tempel som skänktes till Spanien på 1960-talet pryder en del av parken.

Område: Moncloa.

Casa de Campo

Casa de campo lago y vista

Foto: Håkan Svensson

Även om det inte är Madrids grönaste park, erbjuder Casa de Campo gott om utrymme för den som vill ta långpromenader eller utföra olika aktiviteter. I närheten ligger också Madrids Zoo och en av stadens nöjesparker.  Parken har också en närliggande sjö som erbjuder en rad olika aktiviteter, såsom paddling, rodd och sportfiske.

Det bästa: Storleken och tillgängligheten.

Område: Casa de Campo.

El Retiro

Palacio de cristal parque el retiro

Foto: Javier Sosa

El Retiro är en av Madrids populäraste parker, och besöks av både turister och lokala invånare. Parken ligger centralt och erbjuder en rad av möjligheter för den som vill tillbringa en heldag i grönskan. Hit går människor för att umgås, anordna picknicks, gå på yoga, åka rollerblades eller bara promenera runt. Förutom ett par restauranger och försäljningsställen hittar du också en barnteater (öppen på sommaren), vackra paviljonger och en konstgjord sjö som hyr ut roddbåtar.

Det bästa: Atmosfären och valmöjligheterna.

Område: Barrio Salamanca/ El Retiro.

Parque Quinta de los Molinos

La quinta de los molinos

Foto: Kus Cámara

Om du gillar att promenera bland olika typer av träd som olivträd, eukalyptus och andra exotiska träd, är Parque Quinta de los Molinos något för dig. Parken har fem ingångar och är uppdelad i två olika delar: den norra delen har en mer romantisk stil, medan den södra delen är mer inriktad på agrikultur. Gå dit med vännerna, familjen eller ensam och njut av den vackra naturen!

Det bästa: Mandelträden som blommar mellan februari/mars.

Område: Canillejas.

Parque Europa

Parque Europa

Foto: Alfredo zaragoza

Denna park ligger en bit utanför Madrid centrum, men är verkligen värd mödan! Förutom stora grönområden, har Parque Europa ett stort antal avbildningar av europeiska monument, såsom Eiffeltornet och Akropolis, därav parkens namn. Du kan också ta del av olika gruppaktiviteter som paddling och rodd. Parken ligger cirka 20 kilometer utanför Madrid, och du kan ta dig dit både med tåg och lokala bussar.

Det bästa: Vikingabåten som pryder en del av parken.

Område: Torrejón de Ardoz.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *