La Chisperia de Chamberi, utsökt mat till mycket bra pris

En mkt god fisk och grönsaksrätt från El Loco Antonelli

Om du som jag gillar god och vällagad mat tycker jag absolut du skall besöka ”food courten” i Mercado Chamberi. Detta är det matställe i Madrid som jag absolut har besökt flest gånger, och jag kommer att fortsätta att gå hit. Jag hittade hit genom att att en spanjorska som bor i området rekommenderade den fantastiska maten här,  och sa samtidigt ”här finns inga turister”, och jag upplever att det stämmer. Vad är det då som gör detta ställe så speciellt? För mig är det kvalitén på den mat och dryck som serveras här, baserad på fina råvaror och alltid välsmakande. Lägg dessutom till en stort utbud, med sex olika restauranger med olika inriktning och väldigt bra priser i förhållande till den kvalité du serveras. Det har sällan (aldrig..?) kostat över 50 euro (totalt) när vi varit två personer här och ätit fantastisk god mat med bra vin till.

Här finns sex olika restauranger, var och en med sin inriktning samt en cerveceria/café. När du kommer hit föreslår jag att du börjar med att ta en runda och kikar vad de erbjuder på de olika ställena. Menyn är inte alltid densamma, den varierar beroende på årstid och råvaror. Vad skall man då välja? Som bekant har vi alla olika smakpreferenser, men jag vill påstå att här finns något för alla. Vill du prova  traditionell spansk mat, ”riktig” mexikansk mat, peruansk mat, spännande fiskrätter eller kanske grillat kött? Jag har varit här med många besökare i olika åldrar och preferenser, och ingen har varit besviken. Visst har jag en favorit och det är ”fisken” eller ”Taberna de El Loco Antonelli”. Här serveras mycket goda fisk- och skaldjursrätter, menyn varierar ständigt och med många spännande smaker. Om du äter din mat här föreslår jag att du även köper vinet här (istället för i baren), du kommer få en bra match med din mat och garanterat att bli nöjd.

Miljön här är som en food court, ganska enkel med stolar och bord i mitten. Du väljer själv en plats att sitta vid de höga borden med barstolar och går sedan till de olika diskarna och beställer din mat. Under kvällstid cirkulerar några servitörer och kan kan alltid beställa något mer att dricka direkt av dem. Kommer du hit sent en fredag eller lördagskväll för att äta riskerar du att det är fullt och du får vänta en stund, här går inte att boka bord.

Du hittar Chisperian i Mercado Chamberi då saluhallen och restaurangerna delar lokal, restaurangdelen ligger längst in. Observera att det inte är samma öppettider för saluhallen som för restaurangdelen, ex är restaurangerna öppna väldigt sent på kvällen vilket inte saluhallen är, däremot så är restaurangerna stängda på måndagar då saluhallen är öppen. Närmaste metro är Iglesia eller Gregorio Maranon. Mer info och öppettider etc hittar du här

Ett exempel från det mexikanska köket

En välsmakande bläckfiskrätt (Pulpo)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *