Flamenco, starka känslor och inte ”bara” dans

Jag har upplevt Flamenco några gånger och gillar det även om jag inte har så mycket kunskap. Jag uppfattar Flamenco som något mer än “bara” dans. Det är också konst, kultur, historia och passion. Jag har nyligen lärt mig att Flamencon har sitt ursprung i flera länder och folkslag kring medelhavet, bl. a romerna har stor del i utvecklingen.

 Här i Madrid kan du se Flamenco på många ställen. Det finns också flera Flamencoskolor, Flamencofestivaler och det marknadsförs intensivt olika typ av “shower” för turister. Jag gör inte anspråk på att det ställe jag skriver om här är det “bästa” stället, vi var i varje fall väldigt nöjda efter vårt besök våren 2017. Jag har en känsla av att detta är ett “genuint och äkta” ställe, och jag kan absolut rekommendera ett besök.  Vi var framförallt nöjda med föreställningen och de mycket skickliga dansare och musiker som framträdde under kvällen. Vad gäller maten var den helt OK. Inte alls något fel, men vi skulle inte gå hit om det var en restaurang…Typ 3/5.

 

Lokalen är unik och vacker, tänk lite  “tusen och en natt”. Den show vi såg var 2 timmar vilket innan det började verkade väl långt, men när det väl startat så flög tiden iväg…Det var en härlig energi och starka känslor under hela föreställningen och mitt intresse för Flamenco som konstart förstärktes.  Vill du gå till samma ställe som vi besökte behöver du boka; www.torresbermejas.com Du finner detta ställe på en tvärgata till Gran Via, Metro: Callao. Priset är ca 35-70 euro/person, beroende på om du väljer drinkmeny eller middagsmeny.

Ett annat flamencoställe som också ligger centralt (nära SOL o Plaza Mayor) är Villa-rosa. Det är en fantastiskt vacker byggnad som jag har passerat flera gånger, och enligt uppgift skall den vara lika vacker inuti. Byggnaden ser ut som den är inklädd i moriskt kakel i olika rosa toner. www.tablaflamencovillarosa.com
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *