Cercedilla, natur nära Madrid

En härlig utsikt från en av utkiksplatserna

Madrid är på många vis en underbar stad, samtidigt som jag tror att det är fler än jag som ibland saknar närheten till naturen. Då kan det vara bra att veta att den är faktiskt inte alls långt borta. Efter att ha spenderat cirka timme på tåg har du möjlighet att uppleva skog och annan växtlighet, frisk luft, vatten som porlar, fåglar och såväl höga berg som djupa dalar. Detta är något av det som finns i närområdet av Cercedilla. Dalen här heter ”Valle de la Fuenfriá” och är en del av bergskedjan och naturområdet Sierra de Guadarrama. Du kan komma till Cercedilla med tåg från Chamartin, och efter en promenad på cirka 2 kilometer fr stationen är du vid turistinformationen. Du kan även köra hit i egen bil och då är rådet att vara på plats relativt tidigt på morgonen då antalet parkeringsplatser är begränsat. Detta gäller särskilt på helgerna.

Det finns en mängd olika aktiviteter att välja på här. Sommartid åker de flesta hit för att bada i de s.k ”natural pools” som finns här, dvs utomhus pooler där du betalar en entré och sedan badar i pooler som fylls med vatten från bergen. Här finns även fler aktiviteter såsom hästar och ridning, mountain bike och en äventyrs/höghöjdsbana med flera olika utmanande stationer.

Cercedilla är även ett mycket populärt område för vandring, och här finns ett flertal olika utmärka leder av olika längd och svårighetsgrad. Turistinformationen vid infarten kan ge dig en aktuell karta och informera om de olika alternativen, men det finns absolut flera alternativ att välja bland om du inte är intresserad av bergsklättring, utan föredrar vandring. För de lättare turerna fungerar det utmärkt med gymnastikskor på fötterna. Du bör även ha med en ryggsäck med dryck och kanske även någon form av matsäck. Det finns inget att köpa utmed vandringslederna, men däremot ett enklare hotell/bar/ restaurang nere i byn som har en mycket trevlig innergård och terass. En kall öl smakar ju fantastiskt gott efter ett par timmars vandring.

Mer info om hela parken hittar du här

Mer info om tågförbindelse hittar du här

Underlaget längs vandringsleden varierar, ibland mer stenigt och ibland så här bra…

Det finns många vackra vyer att njuta av under vandringen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *