Bibo Madrid, en mycket populär restaurang med välsmakande mat i lyxig miljö

 

I Madrid kan man ofta få väldigt god mat på barer, caféer och andra enklare ställen. Ibland söker du kanske något annat där du också vill sitta ned vid ett bord med vita dukar och bli serverad. Söker du en spansk/internatinell meny med fräscha smaker och är beredd att betala en prisnivå som är ungefär samma som i Sverige, så rekommenderar jag Bibo. Miljön här är väldigt ljus med ljusa färger på inredning och rikligt med belsyning. Inredningen känns lyxig och modern, men samtidigt också lite rolig med några oväntade detaljer. 

 
Bibo drivs av en andalusisk kock som också har Michelin restauranger i södra Spanien, och detta är hans ”enklare” bistro som öppnade hösten 2016 och som på kort tid har blivit oerhört populär bland såväl spanjorer som internationella gäster. Du finner restaurangen längs med Paseo de la Castellana, Metro Ruben Dario (grön linje) eller Gregorio Maranon (blå linje), alt 10 min m Taxi fr SOL. Direkt innanför entrén på restaurangen finns en stor bar byggd runt en luftballong.  Här erbjuds det ett stort utbud av utmärkta och vackra drinkar, samt en begränsad barmeny med mat om du lyckas få en plats. Vill du äta mat här så råder jag dig att boka bord i god tid, minst en månad innan. 
 
 
 
Maten är välsmakande, fräsch och här finns såväl spanska rätter, oftast med en ”twist”, som mer internationella rätter inklusive ett relativt stort utbud av vegeteriska alternativ. Vinlisten omfattar både ett stort utbud av spanska viner som internationella , och många finns att köpa per glas. Personalen är uppmärksam och ger bra service utan att det är ”stelt”. De frågor även vilket språk du föredrar, spanska eller engelska, vilket annars inte är en självklarhet i Madrid. Jag har varit här några gånger för att fira eller uppmärksamma något ”extra” och har alltid njutit av min stund i den fina miljön och de goda smakerna. Jag kommer absolut att gå hit igen, måste bara komma ihåg att boka bord i god tid. Läs mer och boka bord här
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *