Barnens Madrid

Parque de Atracciones de Madrid

Vill ni ha en fartfylld dag med barnen kan vi rekommendera att ni besöker denna nöjespark. Den ligger belägen i centrala Madrid och är en park för hela familjen. Här finner ni allt från berg-och-dal-bana till saker som snurrar. Det finns även åkattraktioner för de små barnen i form av bilar, mini-flumride och flygplanskarusell. Det behövs ingen bil för att ta sig hit utan det går bra att ta tunnelbanan, hoppa bara av vid stationen Batan.

Teleférico de Madrid

Utsikt över Madrid från el teleférico

Vill ni se Madrid från ovan? Varför inte ta med barnen på en tur i denna kabelvagn, som tar er över till den stora parken Casa de Campo. Ni får en härlig utsikt över staden och barnen kommer att tycka att det är häftigt att sväva över trädtopparna. Väl framme finns det möjlighet att äta lunch eller ta en fika innan ni åker tillbaka. Vill ni inte äta på restaurangen är det många som picknickar i naturen nedanför.

Aquopolis

Water ride

Om det är varmt när ni besöker Madrid kan det vara skönt att svalka sig i detta vattenland. Här kan ni roa er hela dagen i olika åkattraktioner och pooler. Tänk på att det vara mycket folk, vilket kan bilda köer och väntetider. Det gäller speciellt under varma dagar, så kom tidigt på morgonen eller mer framåt eftermiddagen, så ni slipper vara under solen när den är som starkast.

Faunia

Saimiri i Faunia Madrid

Tycker ni om djur och natur är Faunia värt ett besök. Här finns cirka 720 olika djurarter och ännu fler träd och buskarter. Ni kommer inte att finna de typiskt stora djuren som elefant eller lejon, men istället är parken indelad i olika temaområden där ni kan se allt från apor och rovfåglar till pingviner och sälar. Det finns också en bikupa och en trädgård med fjärilar i olika vackra färger. Vi kan lova att ni kommer att ha en mysig dag tillsammans med barnen.

Zoo Aquarium Madrid

Giraff i Zoo Aquarium Madrid

Detta berömda zoo är över 20 hektar stort, vilket gör det till det största i Spanien. Innanför grindarna hittar ni både zoo och akvarium med alla djur ni kan tänka er. Allt från djungelns konung till barnens zoo med grisar och getter. Parken är dessutom en av de få parker i världen som är hem till jättepandan. Det finns också en populär delfinshow där delfinerna gör olika trick till hög musik. Det finns en del matställen att välja bland, men vill ni hellre ta med er fika kommer ni inte att vara de enda. Här ser man ofta barnfamiljer ha picknick i det gröna.

Retiro

Konstgjord sjö vid Retiro Parken

Vill ni göra något lugnare, kan vi rekommendera någon av alla de parker som finns i Madrid. Den största och mest kända är naturligtvis Retiro. Här kan man strosa i det gröna medan barnen springer fritt och leker. De flesta parker har lekplatser och ställen där man kan breda ut sin picknickfilt. Man behöver verkligen inte spendera mycket pengar för att ha roligt tillsammans med barnen. Går ni till Retiro så finns det ett bibliotek som är värt ett besök. Där finns det nämligen en avdelning för barn där ni kan läsa böcker och annat kul.

Casa de Campo

Sjön vid Casa De Campo

Har ni lite större barn, ta med dem till Casa de Campo som är ett stort skogs- och friluftsområde. Här kan ni vandra och se vacker natur, stanna för en fika och får en underbar utsikt över Madrid. Vad kan vara bättre än att gå på upptäcktsfärd med barnen? Frisk luft, motion och natur gör alla gott!

Neverland

Flipperspel

Är det en regnig dag kan ni mycket väl besöka Neverland. Det är ett ställe för barnen med spelautomater, bilar och mycket annat. Det finns också en hörna för de minsta barnen. Åker ni till det Neverland som ligger vid Velazquez så finns det en Vipsrestaurang ovanför spelhallen. Ett perfekt lunchställe för barnfamiljen. Det är en avslappnad stämning och det finns mat som alla gillar.

Lite utanför centrum:

Safari Madrid

Två giraffer som lutar sig över en bil vid safari

En bit utanför stan finner ni Safari Madrid. Här är djuren semifria och ni har möjlighet att åka på en safari för att få se dem. Här kan ni se zebror, giraffer, strutsar, reptiler och fåglar. Det finns också ett minizoo för de som vill. En fin park med härliga omgivningar, perfekt för er som är sugna på en lite annorlunda djurpark.

Parque Warner

Parque Warner Lake

Välkommen in i seriefigurernas och superhjältarnas värld. Parque Warner är indelad i olika temaområden och här roar ni er med berg och dalbanor, karuseller, flumrider och shower – allt i seriefigurernas anda. Tänk er att möta Batman, Scooby Doo eller Tom och Jerry – här finns något för alla! Ät lunch, köp en souvenir och promenera sedan runt i staden. Har ni tur kanske ni får träffa Snurre Sprätt eller någon av hans kompisar.

För information om öppettider och priser besök respektive hemsida:

Parque de Atracciones de Madrid
Teleférico de Madrid
Aquopolis
Faunia
Zoo Aquarium Madrid
Neverland
Safari Madrid
Parque Warner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *